Alzheimer Trefpunt: Onbegrepen gedrag anders benaderd

Hilma van Slooten is ervaringsdeskundige. Haar beide ouders bleken in 2017 dementie te hebben. Zij heeft toen geleerd hoe ermee om te gaan.

Soms lukte dat, soms niet. Maar altijd vanuit de gedachte wat kan er nog wél. Over ‘onbegrepen gedrag’ heeft ze een duidelijke mening. Dat bestaat niet echt. Ieder mens is uniek, alleen mensen met dementie hebben een andere benadering en een geschikte omgeving nodig.

Sinds deze ervaring helpt zij andere naasten via haar informatieplatform Regie op Dementie dat regionale informatie in Haarlem en Laarbeek biedt. Ingedeeld volgens de 6 categorieën van positieve gezondheid. Ook is ze sinds januari 2023 projectleider van Uitjezorg IJmond.

Tijdens dit Alzheimer Trefpunt wil Hilma graag de discussie openen hoe we vaak te negatief naar dementie kijken en beter kunnen reageren op veranderd gedrag.

Ieder mens is uniek

Gedrag wordt bepaald door omgeving en bejegening

Onbegrepen gedrag anders benaderd

Spreker is Hilma van Slooten

Hilma is ervaringsdeskundige (beide ouders hadden dementie)

Alzheimer Trefpunt: Onbegrepen gedrag anders benaderd

: |

Er is voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over dit thema en zo ervaringen uit te wisselen. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen aan Hilma van Slooten. Deze activiteit wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland Midden Kennemerland.

Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig. Inloop vanaf 19:00 uur.

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel