Alzheimer Trefpunt: Jonge mensen met dementie

Dementie op jonge leeftijd begint meestal tussen de 40 en 65 jaar. Bij het woord dementie denkt men het eerste aan problemen met het geheugen.

Bij dementie op jonge leeftijd vallen juist veranderingen in het gedrag meer op. Het gaat bijvoorbeeld mis op het werk. Het huishouden wordt een probleem. Of iemands naasten merken veranderingen op, zoals in het gedrag of met de taal. Dit kan thuis voor veel onzekerheid en spanningen zorgen.

De omgeving herkent deze gedragsveranderingen meestal niet meteen als verschijnselen van dementie. Vaak denken mensen dat iemand overspannen of depressief is, of relatieproblemen heeft. Wanneer men te horen krijgt dat het veranderde gedrag door dementie komt, geeft dit duidelijkheid en wat rust bij de familie.

Gastspreker is Silke Hoppe van Kenniscentrum Dementie op jonge leeftijd

Vorig jaar gepromoveerd is op medisch-antropologisch onderzoek naar dementie op jonge leeftijd

Gespreksleiding is in handen van Ron Viergever, bestuurslid van afd. Midden Kennemerland

Gratis toegankelijk

Vooraf inschrijven niet nodig

Alzheimer Trefpunt: Jonge mensen met dementie

: |

Er is voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over dit thema en zo ervaringen uit te wisselen. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen aan de aanwezige professionals. Deze activiteit wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland Midden Kennemerland.

Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel

Vervoer nodig naar deze activiteit?

Heeft u zelf geen vervoer of wilt u als mantelzorger even een ochtend/middag vrij om allerlei zaken te regelen of zelf even bij te komen? Lees hier de mogelijkheden.