Meedoen met de initiatiefgroep

Met Uitjezorg hebben we de ambitie een hechte sociale gemeenschap op te bouwen van mensen met dementie en hun naasten. Wij geloven dat degenen die te maken hebben met dementie zelf het beste weten wat ze nodig hebben om het zo goed mogelijk vol te houden.

Ons doel is om deze mensen met elkaar te verbinden via activiteiten en bijeenkomsten. Door persoonlijk contact inventariseren onze Uitjezorg coördinatoren wensen en behoeften van mensen die we tijdens deze activiteiten tegenkomen.

De spil van Uitjezorg is de Initiatiefgroep, de ambassadeurs van de beweging. De leden van deze groep treden op als vertegenwoordigers van iedereen die in de thuissituatie leeft met dementie. Ze bedenken activiteiten, helpen naar vermogen mee in de organisatie, verwelkomen en praten met deelnemers aan activiteiten en geven aan welke behoeften er leven. We toetsen onze ideeën en nieuwe activiteiten altijd aan de Initiatiefgroep.

We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan deze Initiatiefgroep!

Uitjezorg is voor en door mensen met dementie. Dat nemen wij letterlijk. Er is altijd ruimte voor nieuwe leden bij de Initiatiefgroep. Meld u aan, u bent van harte welkom!
'Een veilige omgeving waar ik kan leren van lotgenoten'

Maak kennis met de initiatiefgroep

Uitjezorg zou niet bestaan zonder de Initiatiefgroep van ongeveer twintig betrokken, inspirerende mensen die leven met dementie. De ideeën, wensen en adviezen van deze mensen zijn het vertrekpunt bij alles wat we doen. Zes leden van de Initiatiefgroep vertellen hieronder wat Uitjezorg voor hen betekent.

Franciscus Daniels

Samen verantwoordelijkheid nemen. Het enthousiasme en de compassie is zo ontzettend fijn.