Wie mag er namens u beslissingen nemen als u dat zelf niet meer kunt?
Indien iemand wilsonbekwaam is geworden en er vooraf géén levenstestament (uitgebreide volmacht) is opgesteld, dient de familie bij de kantonrechter bewindvoering en mentorschap aan te vragen.
Bewind om de financiële en juridische zaken te kunnen regelen en mentorschap om medische beslissingen te mogen nemen. Door het tijdig opstellen van een levenstestament kunt u de gang naar de rechter voorkomen en bepaalt u helemaal zelf wie er namens u beslissingen mag nemen.
Ook kunnen er in een levenstestament zorg-wilsverklaringen worden opgenomen, zoals bijv. een behandel verbod of een euthanasieverklaring. Wist u dat u vanuit de wet géén recht heeft op euthanasie? Is er niets hierover vastgelegd in uw medisch dossier, dan gaat het ook zeker niet gebeuren. Kom daarom op tijd in actie.
Gastspreker is financieel specialist en erfrecht deskundige Ellen Joan Padt van ‘Testament en Erfrecht’ (TEE). Sinds 2018 houdt zij zich met niets anders bezig als het zorgvuldig samenstellen van (levens-)testamenten. Twee keer per maand biedt TEE een gratis inloopspreekuur in Heemskerk.
In begrijpelijke taal kan Ellen Joan goed uitleg geven over het nut en de noodzaak van het opstellen van een levenstestament.
De gespreksleiding is in handen van Ron Viergever.
Levenstestament opstellen voorkomt gang naar de rechter
Beslis zelf wie er namens u beslissingen mag nemen
Zoals uw wensen omtrent behandelverbod
.. of euthanasieverklaring
Expert Ellen Joan Padt legt uit
Deze activiteit wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland Midden Kennemerland.
Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.
Inloop vanaf 19:00 uur. De bijeenkomst start om 19.30 en duurt tot 21.00 uur, inclusief een pauze met informatietafel en mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan.