Omgaan met beperkingen in de zelfzorg

Mensen met dementie krijgen steeds meer moeite met het plannen en uitvoeren van dagelijkse handelingen. Het doen van het huishouden, maar ook het wassen en aankleden geeft toenemend problemen. Iemand heeft steeds meer hulp nodig. Hoe doe je dat en hoe zorg je ervoor dat het thuis veilig blijft?

Ergotherapeuten zijn erin gespecialiseerd mensen met problemen in het uitvoeren van dagelijkse handelingen te helpen. Ergotherapeuten Caroline de Jong en Annelies van de Wetering van de ViVa! zorggroep hebben ervaring met mensen met dementie. Aan de hand van plaatjes zullen zij vertellen hoe je iemand met dementie zo lang mogelijk zelf handelingen kan laten doen. Ook zullen zij adviezen geven over het vergroten van de veiligheid in huis.

"Hoe zorg je dat het thuis veilig blijft? "

Na de pauze is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over dit thema en zo ervaringen uit te wisselen. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen aan de aanwezige professionals.

Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Omgaan met beperkingen in de zelfzorg

: |

Deze activiteit wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland Midden Kennemerland.

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel

Vervoer nodig naar deze activiteit?

Heeft u zelf geen vervoer of wilt u als mantelzorger even een ochtend/middag vrij om allerlei zaken te regelen of zelf even bij te komen? Lees hier de mogelijkheden.