Zelfhulpgroep de Reiger. Bespreek jouw situatie met mensen die in hetzelfde schuitje zitten.

Zorgen voor je partner met dementie is intensief en roept veel vragen en emotie op. Wil je dit bespreken met mensen die in hetzelfde schuitje zitten, dan is deze zelfhulpgroep voor jou.

Naast ervaringen delen kan ook informatie verstrekt worden en is er ruimte voor creatieve intermezzo’s. Oud deelnemers geven aan dat ze veel baat hebben bij het delen van de emoties en tips die ze van elkaar ontvangen.

Tijdens de eerste bijeenkomst worden de opties voorgelegd en bepalen de deelnemers van de groep welk onderwerp zij de volgende keer aan de orde willen stellen. Deze zelfhulpgroep is geschikt voor zowel partners van iemand met jong dementie (< 65 jaar) als van iemand met dementie die ouder is dan 65.

Deze sessies vinden plaats onder leiding van ervaringsdeskundige Henk Smit. Henk was één van de mede-oprichters van de Reigershoeve.

Voor partners van mensen met dementie (jong of oud)

Een veilige plek waar je gehoord en gezien wordt

Ervaringen delen met mensen die aan een half woord genoeg hebben

Leren van je lotgenoten, antwoorden krijgen op je vragen

Om de drie weken

Maximaal 10 personen

Marjan ter Laare, oud groepsbegeleider, vertelt over de zelfhulpgroep:
Vincent (deelnemer) vertelt over de zelfhulpgroep:

Zelfhulpgroep de Reiger. Bespreek jouw situatie met mensen die in hetzelfde schuitje zitten.

: |

We organiseren bijeenkomsten met een frequentie van elke 3 weken. Tijd in afstemming met de deelnemers. Ofwel maandagmiddag (b.v. 13:30- 15:30), ofwel maandagavond b.v. 19:00 - 21:00) Totaal aantal sessies hangt af van het aantal deelnemers. Elke deelnemer komt in een sessie aan bod. Maximaal aantal deelnemers is 10.

Meedoen kan alléén met voorinschrijving voor alle bijeenkomsten. Zo creëren we een hechte, intieme groep.

Geef hieronder uw naam en contactgegevens op. Dan nemen wij snel contact met u op!

De eerste kennismakingssessie is geheel gratis, met een lekker kopje koffie. Daarna vragen wij € 2,50 per sessie. Na het aanmelden krijgt u een bevestigings email.

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel

Vervoer nodig naar deze activiteit?

Heeft u zelf geen vervoer of wilt u als mantelzorger even een ochtend/middag vrij om allerlei zaken te regelen of zelf even bij te komen? Lees hier de mogelijkheden.